Denumire organizatie: Universitatea din Craiova
Număr înregistrare: 4553380
Adresa postală: Strada A.I. Cuza, nr. 13, judetul Dolj, cod postal 200585
Persoana de contact: Conf. Dr. Ing Dan Viorel Mancas
Descrierea activitătii partenerului , relevantă pentru acest proiect:
Universitatea din Craiova este una dintre cele mai importante institutii de invatamant superior, al regiunii Oltenia, cu filiale in Drobeta Turnu Severin si Ramnicu Valcea, cu experienta manageriala ce-i confera o implicare activa in asigurarea implementarii reformei manageriale in invatamant in aceasta arie geografica. Fondata in 1947, Universitatea din Craiova s-a dezvoltat si a crescut numarul de profile sispecializari in conformitate cu cerintele moderne ale insitutiilor de invatamant superior, dezvoltandu-se in fiecare an. Numarul personalului academic si al studentilor, situeaza universitatea printre primele 5 cele mai mari universitati din Romania.
Universitatea din Craiova cuprinde 17 facultati, oferind o gama larga de specializari in domeniiumaniste, politehnice, istorie, economie, agricultura, drept, teologie, arte, oferind cursuri de licenta, master si scoala doctorala. De asemenea, cercetarea are o mare importanta pentru viata academica a universitatii, personalul academic implicandu-se atat in cercetarea fundamentala cat si aplicativa, in toate domeniile.
Prestigiul stiintific al personalului academic este ilustrat de participarea la diverse simpozioane internationale, conferinte si alte evenimente. in fiecare an, universitatea organizeaza manifestari internationale in domeniul economic, politehnic, drept, filologie si agricultura.
Universitatea din Craiova a fost acceptata ca membru cu drepturi depline in numeroase asociatii internationale, cele mai semnificative fiind: IAU, IAUP, CRE, IEEE, SEFI, AUPELF-UREF si alte structuri academice de prestigiu.
Universitatea din Craiova a fost recunoscuta ca fiind una din cele 8 universitati de stat din Romania clasificata ca Institutie de Nivel Unu, capabila sa coordoneze reforma manageriala academica, in alte institutii de invatamant superior.
Experienta relevanta a partenerului pentru domeniul proiectului:
Personalul academic al Universitatii asigura consultanta si expertiza in domeniul politehnic.
Universitatea a participat la implementarea a numeroase proiecte dintre care amintim:
1. Zilele cercetarii si inovarii in Romania, finantat prin Programul Cadru 6, implementat in 2005. Unul din obiectivele proiectului a fost cresterea participarii organizatiilor din Romania in proiecte PC6, in principal in domeniile tehnologiei societatii informationale si biotehnologiei.
2. “Scoala virtuala de pregatire doctorala – managementul schimbarii spre societatea informationala”. Finantat de Banca Mondiala, proiectul promoveaza virtualizarea invatarii si stimuleaza introducerea tehnologiilor didactice moderne de tip courseware, imbunatateste baza logistica a universitatii si competenta corpului profesoral si a doctoranzilor in dezvoltarea serviciilor internet.
3. Participare in proiectul “Dezvoltarea indicatorilor de calitate meta-level in vederea stabilirii legaturilor sistematice dintre institutiile de inavatamant superior si piata muncii”, finantare obtinuta in anul 2005 prin programul Leonardo da Vinci.
4. Implementarea proiectului “Regandirea si consolidarea culturii antreprenoriale prin furnizarea de instruire si dezvoltarea de parteneriate la nivel (trans)national”, finantare obtinuta prin FSE in 2008.
Activitatea/activitătile din cadrul proiectului în care este implicat
Partenerul este implicat in implementarea activitatilor proiectului prin faptul ca asigura conditiile optime de desfasurare a sesiunilor de formare din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest, punand la dispozitie laboratoare dotate corespunzator din spatiile pe care le administreaza, monitorizeaza in mod continuu actiunea de formare care-i revine in sarcina, si comunica permanent cu solicitantul pentru a transmite modul de desfasurare a instruirii. Partenerul contribuie de asemenea cu expertiza si resurse umane, implicand experti pe termen lung pentru activitatile de instruire, administrare a platformei e-learning.
Tipul partenerului: Partener national
Regiune/Tara: Sud-Vest Oltenia
Alte informatii -Vă rugăm să completaţi următoarele informaţii privind organizaţia (n – anul depunerii cererii de finanţare)
Anul n*-2
Număr mediu de angajati: 2042
Cifra de afaceri: 163.526.334
Profitul sau pierderea net(ă) a exercitiului financiar (conform bilant): 38.506.000
Anul n*-1
Număr mediu de angajati: 2058
Cifra de afaceri: 212.765.508
Profitul sau pierderea net(ă) a exercitiului financiar (conform bilant): 40.040.224