Universitatea Politehnică din Bucureşti
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche şi prestigioasă școală de ingineri din Romania. Universitatea POLITEHNICA din București (U.P.B.) îşi asumă misiunea de a pregăti specialiști în diferite domenii tehnice, capabili de a utiliza cunoștințe științifice, tehnice si cultural-umaniste valoroase, de a contribui la progresul tehnologic, economic şi social-cultural al societăţii romanești şi al lumii contemporane. UPB asigură realizarea unui învăţământ de performanţă, dezvoltat şi perfectionat printr-o complexă activitate de cercetare, continuând tradiția Scolii Politehnice bucureștene, conform exigentelor şi cu mijloacele oferite de societatea moderna informaţională. Universitatea POLITEHNICA din București reprezintă o parte integrantă a comunității academice internaționale, împărtăşind crezul în aceleași valori morale, educaționale, științifice şi culturale. In condițiile fenomenului de globalizare, UPB este preocupată de întărirea participării la schimbul internaţional de valori, iar ca urmare a prestigiului de care se bucură, actualmente exista programe de colaborare cu 74 de universităţi din 27 de tari din Europa, America, Asia si Africa.
Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior, al regiunii Oltenia, cu filiale în Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea, cu experienţă managerială ce-i conferă o implicare activă în asigurarea implementării reformei manageriale în învăţământ, în această arie geografică. Ca partener, Universitatea din Craiova este implicată în implementarea activităților proiectului prin faptul că asigură condiţiile optime de desfăşurarea a sesiunilor de formare din Regiunea de dezvoltarea Sud-Vest, punând la dispoziţie laboratoare dotate corespunzător din spaţiile pe care le administrează, monitorizează în mod continuu acţiunea de formare, ce-i revine în sarcină, şi comunicarea permanent cu beneficiarul.
Universitatea din Petroşani
Ca membră a sistemului naţional de învăţământ superior, Universitatea din Petroşaniîşi evaluează continuu nivelul de competenţă şi responsabilitate pe care le are faţă de comunitate. Ca atribuţii în implementarea activităţilor proiectului, Universitatea din Petroşani se ocupă de pregătirea, organizarea şi desfăşurarea cursurilor de instruire, punând la dispoziţia cursanţilor infrastructura necesară prin laboratoarele pe care le deţine. Totodată monitorizează permanent şi diseminează rezultatele de formare la nivelul regiunii, menţinând o comunicare transparentă cu ceilalţi parteneri şi cu beneficiarul, participând astfel şi la acţiuni de informare locală.
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari şi renumite universităţi tehnice din România. Dincolo de calitatea educaţiei, certificate şi de „gradul de încredere ridicat” acordat de către Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este recunoscută pe planul cercetării ştiinţifice româneşti, cu rezultate remarcabile şi pe plan internaţional. Partenerul contribuie la implementarea activităților din cadrul proiectului prin pregătirea şi realizarea activităţilor de formare profesională pentru cadrele didactice de informatică, la elaborarea programului de formare, precum şi la monitorizarea permanentă a acţiunilor întreprinse şi raportarea permanentă a modului de desfăşurare a cursurilor, centralizând date cu privire la rezultatele acţiunii de formare şi diseminându-le cu ceilalţi parteneri.
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
Universitatea Alexandru Ioan Cuza este cea mai veche instituţie de învăţământ din România, continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Partenerul va contribui la implementarea activităţilor din cadrul proiectului şi anume: elaborarea curriculei pentru programul de formare cât şi la susţinerea cursurilor de instruire. Universitatea se va ocupa de pregătirea şi organizarea optimă a acţiunilor de formare, punând la dispoziţie laboratoare dotate corespunzător. De asemenea, va centraliza datele cu privire la rezultatele formării în regiune şi le va transmite beneficiarului, va monitoriza permanent acţiunile întreprinse şi va menţine comunicarea cu ceilalţi parteneri.
Casa Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa-Năsăud
Casa Corpului Didactic este o instituţie cu personalitate juridică, unitate conexă a învăţământului preuniversitar de stat care se ocupă de asigurarea identificării nevoilor de formare, prin cunoaşterea specificităţii sistemului local, regional şi naţional de educaţie, organizarea şi furnizarea de programe de formare continuă, funcţionarea ca centru de resurse, inovaţie şi expertiză în formarea continuă, respectiv centru de informare-documentare, precum şi de editarea şi difuzarea de cărţi şi publicaţii. Partenerul contribuie la implementarea activităţilor proiectului, fiind responsabil de pregătirea şi desfăşurarea optimă a sesiunilor de formare în regiunile aferente acestuia. Astfel, acesta va asigura sediile pentru desfăşurarea activităţilor de formare a cadrelor didactice, dotate corespunzător, ca disemina rezultatele din cadrul proiectului şi va monitoriza activitatea de formare la nivel local, raportând în acest sens managerului de proiect.
Ministerul Educației, Cercetării și Inovării prin Direcția Generală Educație Timpurie Școli, Performanță și Programe
Ministerul Educației, Cercetării și Inovării prin Direcția Generală Educație Timpurie Școli, Performanță și Programe, pe baza consultării celorlalte institute şi ministere interesate, proiectează, fundamentează şi aplică strategia globală a învăţământului, stabileşte obiectivele sistemului de învăţământ în ansamblul său, precum şi obiectivele educaţionale pe niveluri şi profiluri de învăţământ. De asemenea, elaborează, coordonează şi aplică politica naţională în domeniul educaţiei. Ministerul reprezintă un partener strategic în derularea proiectului. Acesta contribuie la pregătirea, organizarea proiectului la instruirea şi monitorizarea activităţilor, la realizarea unei comunicări eficiente între profesorii formaţi din sistemul preuniversitari şi formatori, furnizează feed-back unde sunt necesare clarificări sau apar obstacole