Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Proiect POSDRU/87/1.3/S/62426 "Instruirea profesorilor de informatica pe tehnologia .Net"

Home » Parteneri, Slider » Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

universitatea_cjID Partener: 23464

Denumire organizatie: Universitatea Tehnica Cluj-Napoca 
Num
ăr înregistrare: 4288306
Adresa postală: Str. Constantin Daicoviciu nr 15, 400020 Cluj – Napoca
Persoana de contact: Conf.dr.ing. Mihaela Dinsoreanu

Descrierea activitătii partenerului:

Universitatea Tehnica Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari si renumite universitati tehnice din Romania. In cei aproape 60 de ani de existenta, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca a produs peste 100 000 ingineri, deosebit de apreciati, deopotriva in tara si in strainatate, pentru competenta si seriozitatea lor.

In prezent, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca are 9 facultati si 4 departamente independente. In cadrul lor, studiaza cca 15000 studenti. Studiile in Universitatea Tehnica Cluj-Napoca sunt organizate in paradigma “Bologna” si cuprind toate cele 3 cicluri: LICENTA, MASTERAT, DOCTORAT.

Dincolo de calitatea educatiei, certificate si de “gradul de incredere ridicat” acordat de Agentia Naţionala de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca este recunoscuta pe planul cercetarii stiintifice romanesti, cu rezultate remarcabile si pe plan international. Un numar important de centre de cercetare, respectiv de echipe de cercetatori constituite pe diverse teme, pun cu succes in practica strategia de cercetare a universitatii, in cadrul a numeroase granturi si contracte de cercetare castigate prin competitie. Rezultatele cercetarii sunt materializate in lucrari stiintifice, brevete de inventie si produse realizate, toate aducatoare de prestigiu, respectiv de importante fonduri banesti, pentru universitate.

Una dintre prioritatile Universitatii Tehnice Cluj-Napoca in ultimii ani a fost afirmarea si colaborarea internationala. Universitatea are in prezent acorduri de colaborare cu peste 100 universitati din Europa, dar si din SUA, Canada si Japonia. Colaborarea are loc atat in cadrul unor programe EU, cat si in cadru bilateral direct.

Experienta relevanta a partenerului pentru domeniul proiectului

Universitatea a obţinut calificativul de furnizor de programe educaţionale cu grad ridicat de incredere din partea ARACIS si este una dintre primele universitati din profilul sau de activitate care a fost acceptata in Programul de evaluarea instituţionala derulat de catre asociatia independenta EUA (European Universities Association) pentru atestarea si pe plan european a calitatii si deschiderii in furnizarea programelor sale de studii.

De la inceputul anilor 90 a participat in numeroase activitati prin proiecte educationale si de cercetare. Rezultatele practice ale activitatii de cercetare sunt reflectate de numeroase contracte si proiecte cu finantare interna si internationala, precum cele cu: CNCSIS, ANSTI, PNCDI si cele finantate de Comisia Uniunii Europene: EUREKA, COPERNICUS, COST, PC5 si PC6. Universitatea a stabilit parteneriate si cu firme private in vederea realizarii activitatilor sale de cercetare.

Primele proiecte derulate de partener au fost de tip Phare si de tip Tempus, destinate reformei din invatamint. Partenerul a fost initiator sau coordonator la cel putin 8 astfel de proiecte si partener in cel putin 15 proiecte. Dupa 2000 diversitatea tipurilor de proiecte educationale s-a marit. Partenerul a fost angrenat in proiecte de tip Leonardo da Vinci, Minerva, Erasmus, cooperari bilaterale dintre diferite tari, alte proiecte finantate de Uniunea Europeana.

Daca in anii 2000 proiectele importante de cercetare erau in general europene (Copernicus, Inco-Copernicus, COST) si doar o parte era cu finantare nationala, acum accentul s-a mutat pe finantarea nationala cu bugete cuprinse intre 50.000 si 200.000 EURO, un numar de 2-6 parteneri si durata de 1-3 ani.

Partenerul este inclus si in cateva programe internationale de cercetare de tip FP6, FP7, cu finantari substantiale si parteneri importanti.

Activitatea/activitătile din cadrul proiectului în care este implicat

Partenerul contribuie la implementarea activitatilor din cadrul proiectului prin pregatirea si realizarea activitatilor de formare profesionala pentru cadrele didactice de informatica. Contribuie, de asemenea, la elaborarea programului de formare. Acesta va realiza permanent monitorizarea actiunilor intreprinse si va raporta managerului de proiect modulde desfasurare a cursurilor, centralizand date cu privire la rezultatele actiunii de formare si diseminandu-le in randul celorlalti parteneri.

Partenerul contribuie si cu expertiza si resurse umane prin experti pe termen lung care vor sustine cursurile, vor administra platforma de e-learning.

Tipul partenerului: Partener national 
Regiune/Tara
: Nord-Vest 
Alte informatii – 
Vă rugăm să completaţi următoarele informaţii privind organizaţia (n – anul depunerii cererii de finanţare)

Anul n*-2

Număr mediu de angajati: 1.483
Cifra de afaceri: 176.270.296
Profitul sau pierderea net(ă) a exercitiului financiar (conform bilant): 69.053.281

Anul n*-1

Număr mediu de angajati: 1.568
Cifra de afaceri: 202.454.291
Profitul sau pierderea net(ă) a exercitiului financiar (conform bilant): 52.637.205

Copyright © 2025 · DotNet ·
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei